Avem nevoie de servicii de suport pentru implementarea de Office?

Interesant eveniment, presă plus clienţi la un loc, de lansare a soluţiei Suport 365 de către Microsoft România, Optimum Center şi Class IT. Am putea spune că suita Office a ajuns atât de complicată încât, iată, are nevoie de servicii de implementare şi suport.

Lăsând însă gluma la o parte, vorbim de soluţia cloud de editare, colaborare şi mesagerie Office 365 pentru companii. Şi, ca întotdeauna când vine vorba de cloud, noţiunea sperie un pic şi încurcă un pic chiar şi specialiştii IT când vine vorba de migrarea resurselor unei companii. Dacă se poate şi cu downtime zero.

Soluţia Suport 365 împachetează trei servicii:

  • Comunicare şi colaborare la nivelul întregii organizaţii – soluţii bazate pe suita Microsoft Office 365;
  • Control, securitate şi productivitate crescută – prin portofoliul de soluţii Optimum Center, de la printare până la securizarea dobumentelor.
  • Servicii complete de suport IT oferite de specialiştii Class IT.

Soluţia lansată cu partenerii noştri Optimum Center şi Class IT adresează într-un mod foarte concret cerinţele de servicii IT ale firmelor mici şi mijlocii”, spune Gabriela Matei, Cloud Director, Microsoft România.

Soluţia Suport 365 este disponibilă companiilor româneşti sub formă de abonament. Abonamentele lunare pornesc de la 3,30 euro/utilizator pentru soluţia Office 365, de la 0,9 euro/utilizator pentru soluţiile oferite de Optimum Center iar suportul IT livrat de Class IT începe de 9,8 euro/utilizator (toate preţurile sunt fără TVA).

Soluţia este accesibilă atât instalată pe până la cinci dispozitive (telefoane mobile, tablete, PC sau Mac) cât şi din orice browser, modelul de licenţiere fiind per utilizator nu per dispozitiv.

Serviciile de editare şi partajare documente, colaborare şi mesagerie în cloud de genul Office 365 sau Google Apps devin tot mai populare pentru că adresează cerinţele impuse de trei megatrenturi în tehnologia informaţiei: mobilitate, social media şi apariţia „big data”, volume tot mai mari de date neprelucrate. Pe fondul acestora, capacitatea de a accesa toate datele companiei de oriunde şi oricând devine un avantaj competitiv major pentru orice afacere.

2 thoughts on “Avem nevoie de servicii de suport pentru implementarea de Office?

  • Daca este vorba de Office 365 este recomandata o solutie de suport pentru ca se face export din solutia locala, server local de mail si documente in Cloud. Dat fiind faptul ca solutia se adreseaza companiilor mici si mijlocii (nu prea exista presionisti IT – prea scumpi) dar si unui start-up, cred ca o solutie eficienta de suport, la un cost rezonabil poate ajuta foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *