Radioamatori, uniți-vă! Pentru situații de urgență

Știți voi, vorba aia, „după război…” Dar în cazul ăsta e mai bine și după, pentru că războaie de astea ale naturii cu rasa umană care a călărit-o prea mult o sa fie tot mai des. Prin urmare, ANCOM lansează o consultare publică privind radioamatorismul pentru situații de urgență.

Autoritatea este interesată în a colecta opiniile celor interesați cu privire la reglementările necesare și stabilirea unei proceduri de administrare a spectrului radio pentru susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării de comunicații în situații de urgență.

Comunitatea radioamatorilor și entitățile cu atribuții pentru situații de urgență sunt invitate să răspundă la un chestionar publicat pe site-ul Autorității, aici, cu privire la modul de implicare al radioamatorilor în situații de urgență, la structura de organizare a unei rețele de radioamatorism pentru situații de urgență, definirea unei reglementări speciale de administrare a spectrului radio necesare pentru susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării comunicațiilor în situații de urgență și oportunitatea dedicării unor canale de radiocomunicații de radioamator, exclusiv comunicațiilor în situații de urgență.

Opiniile și intențiile exprimate cu ocazia acestei consultări vor servi la fundamentarea strategiei  ANCOM privind susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării de comunicații în situații de urgență.

Persoanele interesate sunt invitate să parcurgă și să completeze chestionarul publicat aici și să-l transmită ANCOM până la data de 21.11.2017, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti sau direct la registratura ANCOM. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *