Despre

Dupa cum v-ati prins, titlul blogului e un apropo la „The Rum Diary”, cartea lui Hunter S. Thompson (dupa care s-a facut filmul omonim) – jurnalist american, inventator al Gonzo Journalism-ului – jurnalismul la persoana intai. Daca vreti, bunicul blogging-ului.

Asadar, cine e Vali Birzoi? Nu eu sunt in masura sa ma descriu cel mai bine, dar incerc…

Mi-am facut primul blog prin 2003 – cand la noi abia isi facea loc notiunea de blog – si, evident, habar n-aveam ce sa fac cu el. Doar ca pe vremea aia era ceva total aiurea sa pui poze sau sa scrii pe net si am lasat-o moale. Nu am revenit in peisaj decat in 2005, cu acest blog (initial pe Blogger, acum pe platforma WordPress).

Totul a început ca un BLOG, adica un jurnal personal online care gazduieste doar gandurile proprii si personale ale autorului, iar pentru acestea nu te documentezi (vezi mai ales arhiva). Intre timp insa s-a transformat mai mult intr-un „personal digital magazine” fiindca acum aici intra si articole si uneori ce cred eu ca sunt stiri.

Ca veni vorba de articole si stiri, ma laud cu o experienta de 20 ani in presa, majoritatea petrecuti in domeniul economic la publicatii precum Capital, Business Magazin + Ziarul Financiar (inclusiv colaborator Go4IT), National sau Curierul National, in ordine invers cronologica. Mi-am inceput cariera in presa in 1995 la Jurnalul National ca reporter de investigatii (povestea promisă, aici).

Incepand cu februarie 2010, impreuna cu cativa colegi de la revista Capital am infiintat Business Cover.

Din aprilie 2013 m-am gandit ca e vremea sa devin propriul meu CEO, ca jurnalist freelancer si analist IT&C.

Dar in octombrie 2013 m-am razgandit un pic! 🙂 M-au mancat degetelele si am infiintat The HACK, un proiect de „enterpreneurial journalism” la intersectia publishingului cu evenimentele, trainingurile si workshopurile.

Si pentru că nebanuite sunt caile jurnalismului antreprenorial, din octombrie 2014 m-am alaturat ca echipei How to Web – probabil stiti deja despre cea mai importantă conferinta de tehnologie si antreprenoriat din regiune.

In primavara lui 2015 un eveniment neplacut in familie m-a facut sa ma reintorc pe meleagurile natale, acolo unde se agata harta in cui. Am (re)descoperit aventura vietii intr-un orasel de provincie, unde sunt fotograf si cameraman si editor la postul local, TV Sighet.

Deocamdata atat, dar va tin la curent… 🙂

Condica de sugestii si reclamatii se gaseste la vali.birzoi (at) gmail.com

Multumesc!

Comments are closed.