Eu cu cine votez?

Sunt în postura de a nu putea vota deși aș fi vrut. Am buletin de București și m-am mutat de un an în Sighetu Marmației, orașul meu natal. Dar dacă aș fi putut vota? Postez asta pentru că am primit destule întrebări pe Facebook referitoare la subiect.

În București, la sectorul 6, unde am domiciliul din buletin, aș fi votat cu PNL-istul Răzvan Mironescu (votez din principiu – da, știu că e ciudat să votezi doctrine în România, dar asta e, sunt principial), însă omul e atât de absent de pe radarul meu încât aș avea de ales între PSD-istul Gabriel Mutu și independentul Ştefan Florescu. Aș fi mers cu cel din urmă, pentru programul lui deștept: pe de o parte wireless gratuit, pe de alta întărire Poliției Locale. Cu polițiști locali, evident… 🙂

La Primăria Capitalei aș fi mers cu… Nicușor Dan, uite-așa, de-al dracului. Pur și simplu. Răul cel mai mic. Cineva din afara stabilimentului politic de care ne-am săturat.

Ducu Oros, FTW

La Sighetu Marmației, aș vota cu ambele mâini (ops, e fraudă?) Alexandru (Ducu) Oros la primărie. Nu numai că, așa cum v-ați prins, votez PNL din principiu, dar Ducu mi-e prieten vechi, din liceu. Îl știu bine și știu de ce ar fi bun acolo. Suficient de tânăr pentru a mai avea vise și idealuri, suficient de matur deja pentru a ști cu ce se mănâncă politica de partid și administrația. Bașca știu că a fost „primarul din umbră” pentru Ovidiu Nemeș timp de 8 ani. Și se vede.

Contracandidatul lui, PSD-istul Horia Scubli, pe care nu-l cunosc personal, e un tip respectabil și respectat, din câte știu. Prietenos, poate prea prietenos cu toată lumea ca să fie ferm. Lupta e strânsă, cam 5% avans în sondaje neoficiale pentru Ducu Oros și vreo 10% pentru PNL la consilieri.

Dar ca un sighetean care a fost din An în Paște la Sighet, am văzut diferența de 8 ani de mandat PNL – Ovidiu Nemeș (cu Horia Scubli viceprimar, nota bene), față de interminabilul mandat al Elenei Godja în care orașul ajunsese o ruină. Tocmai fiindcă am venit rar acasă am putut să văd mai bine, cu ochi dinafară.

Acestea fiind zise, spor la vot! Și votați un pic și în locul meu, și aici, și acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *